Τσίπρας: Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί

Τσίπρας: Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί

Βούρκωσε στην ομιλία του στην ΚΟ

Δεν πήρα εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη – Δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος – Δραγασάκης: Επιτέλους να κυβερνήσουμε – Τσακαλώτος: Το παλεύουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή

Στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια περιγραφή των τελευταίων ημερών και αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα. «Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup, αλλά δεν πήρα εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη».

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις» συνέχισε.

«Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος» είπε.

Σε συγκινητικό κλίμα έκλεισε την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες βουρκωμένος είπε: «ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί», κάτι που προκάλεσε και τα χειροκροτήματα των παριστάμενων βουλευτών.

Λίγο αργότερα, παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβερνησης ζήτησε «επιτέλους να κυβερνήσουμε», προτείνοντας την αξιολόγηση των στελεχών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ως προς αυτό. Επίσης πρόσθεσε: «πρέπει να αποφασίσουμε ποια είναι η θέση μας στην Ευρώπη».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσκαλώτος παρουσίασε τη βάση των προτάσεων της κυβέρνησης αναλυτικά, επί περίπου δεκαπέντε λεπτά. Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: «το παλεύουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για ένα πρόγραμμα που έχει «και δυσκολίες και βελτιώσεις σε σχέση με αυτό που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα». Στα θετικά του προγράμματος ο υπουργός Οικονομικών συμπεριέλαβε το γεγονός ότι στα δημοσιονομικά οι εταίροι δεν ζητάνε περισσότερα. Είπε επίσης ότι υπάρχει καλύτερο πακέτο για το χρέος, απο ότι προηγούμενα. Σε ό,τι αφορά στον ΑΔΜΗΕ ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια ώστε να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίησή του.

Πηγή: protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*