Στο 50% τουλάχιστον ο ανώτατος συντελεστής του φόρου εισοδήματος

Στο 50% τουλάχιστον ο ανώτατος συντελεστής του φόρου εισοδήματος

Ανοιχτές και οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Κατατέθηκε στους θεσμούς το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τις αλλαγές στους φόρους εισοδήματος – Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ενσωματώνεται η εισφορά αλληλεγγύης- Εισηγήσεις και για φόρο εισοδήματος στο 60%

Κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στους  στους επικεφαλής των Θεσμών το σχέδιο για τις αλλαγές στους φόρους εισοδήματος.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο ανώτατος συντελεστής του φόρου εισοδήματος θα είναι τουλάχιστον 50%, ενώ κατά πληροφορίες υπήρχαν εισηγήσεις και για πάνω από 60%.

Στην πρόταση δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στην έκτακτη εισφορά, ενώ από το σύνολο των αλλαγών προβλέπεται η είσπραξη επιπλέον εσόδων 290 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση. Αλλαγές στη φορολογία των αγροτών δεν περιλαμβάνονται, ενώ αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί οι κλίμακες εισοδήματος.

Η πρόταση της κυβέρνησης αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη σε νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών. Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι η ανακατανομή του φορολογικού βάρους υπέρ των χαμηλών εισοδημάτων και η μεταφορά του στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν με τους επικεφαλής των Θεσμών θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Παράταση έως 15 Μαρτίου για τα κόκκινα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Την ίδια ώρα, κατά την σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Θεσμών την Τρίτη η κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση για συνολική απαγόρευση πλειστηριασμών για «κόκκινα» δάνεια που έχουν προσημείωση πρώτης κατοικίας, ενώ αποφασίστηκε να δοθεί ένας μήνας παράταση για τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκε στο Χίλτον με τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Σταθάκη, το ισχύον καθεστώς προστασίας στα δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία, οδεύει προς παράταση για ένα μήνα, από τις 15 Φεβρουαρίου στις 15 Μαρτίου.

Η  νέα συνάντηση συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Τετάρτης.

Πηγή: protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*