Ρεκόρ χάκινγκ σε βάρος της Yahoo: Υπέκλεψαν τα στοιχεία 1 δισ. λογαριασμών!

Ρεκόρ χάκινγκ σε βάρος της Yahoo: Υπέκλεψαν τα στοιχεία 1 δισ. λογαριασμών!Νέο και αυτή τη φορά μαζικότερο χτύπημα δέχτηκαν οι λογαριασμοί των χρηστών της Yahoo, καθώς όπως ανακοίνωσε η ίδια εταιρεία χάκερς κατάφεραν να εισβάλουν σε 1 δισεκ. emails.

H νέα ντροπιαστική αυτή αποκάλυψη για την εταιρεία έρχεται λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη ότι 500 εκατομμύρια «λογαριασμοί» είχαν δεχθεί παρόμοιο χτύπημα το 2014.

Η «διάρρηξη» στους λογαριασμούς της εταιρείας έγινε τον Αύγουστο του 2013 περίπου ένα χρόνο πριν το χτύπημα που είχε ανακοινώσει η εταιρεία πριν από τρεις μήνες.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της Yahoo, Μπομπ Λορντ, οι χάκερς χρησιμοποίησαν τα λεγόμενα «πλαστά cookies» μέσω των οποίων ο εισβολέας μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών χωρίς να χρειάζεται τον κωδικό για αυτούς.

Και αυτή τη φορά η Yahoo ανακοίνωσε ότι στα δεδομένα που εκλάπησαν μπορεί να περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κρυπτογραφημένες ερωτήσεις ασφαλείας.

Πηγή: thestival.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*