Υπουργείο Οικονομικών: Γιατί δόθηκε παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Υπουργείο Οικονομικών: Γιατί δόθηκε παράταση στις φορολογικές δηλώσειςΔιευκρινίσεις και… εξηγήσεις για την παράταση που δόθηκε στις φορολογικές δηλώσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών, με σχετική ανακοίνωση.

Παράταση ως τις 26 Ιουλίου αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων. Αυτό συνέβη κατόπιν εισήγησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Τι λέει το ΥΠΟΙΚ για τις φορολογικές δηλώσεις

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

– Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017 των φυσικών προσώπων παρατείνεται μέχρι την 26η Ιουλίου 2018.

– Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται επίσης μέχρι την 26η Ιουλίου 2018.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεκτίμησης των γεγονότων ότι εισήχθησαν σημαντικές αλλαγές με το νέο έντυπο Ε3, ότι το σύστημα για την υποβολή των φετινών δηλώσεων άνοιξε περίπου δεκαπέντε ημέρες αργότερα από πέρυσι και ότι παρατηρήθηκαν ορισμένες καθυστερήσεις στην ηλεκτρονική καταχώρηση των δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες.

Σημειώνεται ότι για τις προθεσμίες καταβολής των δόσεων του φόρου για τα φυσικά πρόσωπα, τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες εφαρμόζεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*