Υπέρ της άρσης ασυλίας του Ζαγοράκη η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Ζαγοράκη η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου

Ομόφωνα τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρου Ζαγοράκη, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.

Με τη σχετική έκθεσή της η Επιτροπή αποδέχεται τη σχετική αίτηση που υποβλήθηκε, στις 19 Δεκεμβρίου 2014 από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου της Ελλάδας και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 28 Ιανουαρίου 2015.

Η έκθεση θα τεθεί στην έγκριση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου σε λίγη ώρα και αναφέρει τα εξής:

-Ο Θεόδωρος Ζαγοράκης αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση σωματικής βλάβης εξ αμελείας και για παράλειψη τήρησης των κανόνων ασφαλείας στον χώρο εργασίας στην Ελλάδα και η ποινική του δίωξη αφορά εργατικό ατύχημα που συνέβη στις 13 Μαΐου 2010 σε βάρος ενός υπαλλήλου της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ και, συγκεκριμένα, στο γήπεδο της ομάδας αυτής στη Θεσσαλονίκη και ασκείται κατά του Θεοδώρου Ζαγοράκη υπό την ιδιότητα του προέδρου και νόμιμου εκπροσώπου της ομάδας.

-Η εικαζόμενη αξιόποινη πράξη προφανώς δεν συνδέεται με την ιδιότητα του Θεόδωρου Ζαγοράκη ως βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά τελεί, αντιθέτως, σε συνάρτηση με το αξίωμά του ως προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ.

-Η ποινική δίωξη δεν αφορά άποψη εκφρασθείσα ή ψήφο δοθείσα κατά την άσκηση των καθηκόντων του βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατά συνέπεια δεν υφίστανται υπόνοιες ότι σκοπός της ποινικής διαδικασίας είναι να παρακωλυθεί η πολιτική δραστηριότητα του βουλευτή, δεδομένου ότι η ποινική δίωξη έχει ασκηθεί πολλά χρόνια πριν την ανάληψη των καθηκόντων του βουλευτή.

Πηγή: thestival.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*