Η παράδοση συνεχίζεται: ξεκινάει το 35ο φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η παράδοση συνεχίζεται: ξεκινάει το 35ο φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης

Τις πύλες του για το κοινό ανοίγει σήμερα για 35η συνεχόμενη χρονιά, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης , στην νέα παραλία, κοντά στο Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις νέων βιβλίων και εκδηλώσεις, ενώ θα παρευρεθούν πολλοί συγγραφείς.

Στα εκδοτήρια φιλοξενούνται φέτος πάνω από 150 εκδοτικοί οίκοι όλης της χώρας παρουσιάζοντας πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «ΚΣΤ΄ Πνευματικός Μάιος» η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης που είναι αφιερωμένος στον ποιητή, Γιώργο Βαφόπουλο καθώς συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατό του, ενώ το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο «2016: Επετειακό Έτος Αριστοτέλη/Αριστοτέλης 2400 χρόνια».

Επίσης, διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ( Μακεδονίας- Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν ο δήμος Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γραφείο για την Ελλάδα με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα καθώς επίσης και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης.

Οι ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ είναι καθημερινά 18:30-23:00 και τις Κυριακές και το πρωί 11:00-13:30 και 18:30-23:00.

Πηγή: alpha965.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*