Η ανακοίνωση του Eurogroup για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα

Η ανακοίνωση του Eurogroup για την επιστροφή των θεσμών στην ΑθήναΜε μια λιτή ανακοίνωση, το Eurogroup προαναγγέλλει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, με στόχο τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Eurogroup:

«Οι Θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM) και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσαν το Eurogroup για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, όπου τα βασικά εκκρεμή ζητήματα περιλαμβάνουν τη μεσοπρόθεσμη (το 2018 και έπειτα) δημοσιονομική στρατηγική και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Το Eurogroup καλωσόρισε την επίτευξη κοινής αντίληψης ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους Θεσμούς, που επιτρέπει να επιστρέψει η αποστολή της αξιολόγησης στην Αθήνα και να συνεχιστεί η δουλειά προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για τις μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

Μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο είναι απαραίτητος όρος για την επιτυχή ολοκλήρωση των αξιολογήσεων και κατά συνέπεια στη λήψη οικονομικής στήριξης».

Πηγή: thestival.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*