Οι γονείς φοβούνται τα social media

Οι γονείς φοβούνται τα social media

Tο 69% των γονέων, θεωρεί «ανησυχητική» εώς «πολύ ανησυχητική» την πιθανότητα συνάντησης των παιδιών τους με κάποιον άγνωστο που γνώρισαν online. 

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ο νούμερο ένα φόβος των γονιών στο διαδίκτυο, σύμφωνα με έρευνα

Νέα έρευνα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού FOSI για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύει ο Guardian, δείχνει ο μεγαλύτερος φόβος των γονέων εστιάζεται στα social media περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη online δραστηριότητα των παιδιών τους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 43% των γονέων που ρωτήθηκαν θεωρούν ότι οι βλαβερές συνέπειες της δημιουργίας ενός λογαριασμού σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter από παιδιά, είναι περισσότερες από τα οφέλη μιας τέτοιας δραστηριότητας. Το 31% απάντησαν ότι υπάρχει ισορροπία μεταξύ των δύο, ενώ μόνο το 26% θεωρούν ότι οι πιθανοί κίνδυνοι είναι λιγότεροι από τα οφέλη που προσφέρει στα παιδιά το σερφάρισμα σε σελίδες κοινωνικών δικτύων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 78% των ερωτηθέντων γονέων που απάντησαν ότι τα παιδιά τους διαθέτουν λογαριασμό σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο έχουν μπει κρυφά στο προφίλ τους για να τσεκάρουν post, μηνύματα και online συζητήσεις, ενώ το 69% θεωρεί «ανησυχητική» εώς «πολύ ανησυχητική» την πιθανότητα συνάντησης των παιδιών τους με κάποιον άγνωστο που γνώρισαν online.

Η έρευνα καταλήγει λέγοντας ότι «Ενώ πολλοί γονείς να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών τους και είναι σίγουροι ότι πράττουν ορθά, η τάση είναι να μειώνεται ο online έλεγχος που ασκούν σε αυτή τη δραστηριότητα, όσο αυξάνεται η ηλικία των παιδιών τους.»

Πηγή: lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*