Αθλητικές ακαδημίες για νέους και μουσική για ΑΜΕΑ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

f8d5713Αθλητικές ακαδημίες για νέους και μουσική για ΑΜΕΑ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Αθλητικές ακαδημίες μπάσκετ, βόλεϊ, γυμναστικής, σύγχρονου χορού, σωματικού θεάτρου, τζούντο, που θα απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους, καθώς επίσης ειδικές μουσικές δραστηριότητες για ΑΜΕΑ, θα διοργανώσει από τον Οκτώβριο το πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Οι δραστηριότητες θα φιλοξενούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, με τη συμβολή του έμπειρου επιστημονικού δυναμικού του, μέσα από ένα πλούσιο και οικονομικό πρόγραμμα άσκησης που θα επιμελείται το Γραφείο Φυσικής Αγωγής.

Οι αθλητικές ακαδημίες θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι τόσο στο κλειστό γυμναστήριο των αθλοπαιδιών όσο και στην αίθουσα γυμναστικής, και θα διαρκέσουν μέχρι τον Ιούνιο. Τα παιδιά που θα εγγραφούν στις αθλητικές ακαδημίες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, αγώνες και πρωταθλήματα.

Ειδικότερα, από τον Οκτώβριο θα λειτουργήσουν τμήματα γενικής γυμναστικής για αγόρια και κορίτσια 5-15 ετών, ακαδημίες καλαθοσφαίρισης για αγόρια και κορίτσια 5-15 ετών, μουσικές δραστηριότητες για παιδιά και νέους με αναπηρία (τραγούδι, ρυθμός, κίνηση, λόγος, ήχος, οργανογνωσία), ακαδημίες πετοσφαίρισης για κορίτσια ηλικίας 6-15 ετών, σύγχρονος χορός – σωματικό θέατρο, τμήματα τζούντο για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7-15 ετών.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χώρο αθλοπαιδιών με ένα κλειστό γήπεδο διατάσεων 28μ. Χ 15μ. και μια κλειστή αίθουσα γυμναστικής με όργανα, ατομικά στρώματα, στρώματα τζούντο, πολύζυγα, μικροφωνική εγκατάσταση για οργανωμένες φυσικές δραστηριότητες κ.α. Στο κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα διεξάγονται τα τμήματα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης.

Στην αίθουσα γυμναστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα διεξάγονται τα τμήματα τζούντο, γενικής γυμναστικής, σύγχρονου χορού – σωματικού θεάτρου και μουσικών δραστηριοτήτων για ΑΜΕΑ.

Οι εγγραφές θα αρχίσουν από το Σεπτέμβριο, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου στα τηλέφωνα 2310-891.455 και 2310-891.464 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: http://kids-sports-academies.uom.edu.gr/

Πηγή: thestival.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*