Ανησυχητικές οι συνέπειες από την έξαρση της ιλαράς – Κατέληξαν στη ΜΕΘ δύο παιδάκια μετά από επιπλοκές

Ανησυχητικές οι συνέπειες από την έξαρση της ιλαράς – Κατέληξαν στη ΜΕΘ δύο παιδάκια μετά από επιπλοκέςΣτη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κατέληξαν δύο παιδάκια μετά από επιπλοκές που παρουσίασαν λόγω της ιλαράς.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαίωσε την εξέλιξη αυτή.

Όπως ανέφερε το ένα παιδάκι παρουσίασε εγκεφαλίτιδα εξαιτίας της ιλαράς και το άλλο είχε νοσήσει παλιότερα και παρουσίασε μια πολύ σπάνια επιπλοκή που οφείλεται σε βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων που εκδηλώνεται λίγα χρόνια μετά από την προσβολή του ατόμου από τη νόσο.

Πάντως το ΚΕΕΛΠΝΟ διαβεβαίωσε ότι τα παιδάκια έχουν διαφύγει πλέον τον κίνδυνο και βγήκαν από τη ΜΕΘ.

Περίπου το 30% των περιπτώσεων ιλαράς έχουν μια ή περισσότερες επιπλοκές που είναι συχνότερες σε παιδιά κάτω των πέντε ετών και σε ενήλικες άνω των 20 ετών.

Μάλιστα σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ τριάντα νέα κρούσματα ιλαράς προστέθηκαν την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 196.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας, κυρίως παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως της ηλικιακής ομάδας 25 – 44 που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά. Μεταξύ τους είναι επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι, ή ατελώς εμβολιασμένοι.

ΠΗΓΗ: star.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*