Αλέξης Τσίπρας: Το 2017 η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη

Αλέξης Τσίπρας: Το 2017 η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξηΣτο χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την ενεργοποίηση του υπερταμείου συνεπενδύσεων ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΟΟΣΑ πλέον κατατάσσει την χώρα μας στην πρώτη θέση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, τόνισε πως «επιδίωξή μου είναι να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση».

«Να μην χάσουμε το θετικό μομέντουμ, επιδίωξή μας είναι να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση. Το 2017 είναι η χρονιά επιστροφής στην ανάπτυξη και στόχος είναι αυτή η ανάπτυξη να διατηρηθεί», είπε πιο συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός. «Πιστεύουμε ότι κανείς ευρωπαϊκός φορέας που να επιθυμεί την επιστροφή στην αβεβαιότητα και την αποθάρρυνση των επενδυτών», υπογράμμισε.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επενδύσεις στην ενέργεια, αλλά και στην ανάπτυξη τομέων όπως ο τουρισμός, τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα μας είναι η 6η χώρα παγκοσμίως στη διαθεσιμότητα επιστημονικού προσωπικού, αναφέροντας τις επενδύσεις που κάνει η Ελλάδα στην έρευνα και στην τεχνολογία που αποτελούν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες, αγωνιζόμαστε για τη στροφή στην οικονομία, πιστεύω πως ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι η λειτουργία του υπερταμείου συνεπενδύσεων θα είναι ένα βήμα ανάπτυξης και ρευστότητας για την ελληνική οικονομία.

Πηγή: thestival.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*