Χατζηδάκης:Εκπτώσεις 4 φορές τον χρόνο

 

590_848cedcea3684c9cceb20f2c78da4722

 

Χατζηδάκης:Εκπτώσεις 4 φορές τον χρόνο

 

Θα έχουμε εκπτώσεις τέσσερις φορές το χρόνο, για να κινηθεί η αγορά και να επωφεληθούν οι καταναλωτές από τις χαμηλότερες τιμές, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε σημερινή εκδήλωση, με αφορμή την έναρξη αύριο της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου.

«Ορισμένοι εξακολουθούν να γκρινιάζουν», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Η γκρίνια θα ξεχαστεί, αυτό που θα μείνει είναι μία θετική αλλαγή για τον τόπο, την αγορά και τον καταναλωτή».

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφεραν ότι, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένονται οι αποφάσεις των κατά τόπους αντιπεριφερειαρχών για το πόσες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μικρά καταστήματα (κάτω από 250 τ.μ.), πέραν από τις επτά Κυριακές στις περιόδους εκπτώσεων, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, που έχουν θεσπιστεί με νόμο, πάντα σε προαιρετική βάση. Σχετική επιστολή απηύθυνε πρόσφατα προς τις Περιφέρειες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θ. Σκορδάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος έδινε προθεσμία τριών μηνών στους αντιπεριφερειάρχες, προκειμένου να εκδώσουν τις αποφάσεις αυτές, ενώ προβλέπει πειθαρχικές ποινές, σε περίπτωση που η προθεσμία παρέλθει άπρακτη.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε κρίση, οι κυβερνήσεις προχωρούν σε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, στοιχείο που είναι απαραίτητο, μεταξύ άλλων, για την ανάπτυξη του λεγόμενου τουρισμού του Σαββατοκύριακου (city breaks).

Τόνιζαν ακόμη ότι πλήθος καταστημάτων σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας λειτουργούν ηδη τουλάχιστον τις Κυριακές της τουριστικής περιόδου, ενώ δεκάδες επαγγέλματα και εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα (π.χ. εστιατόρια, ζαχαροπλαστεια, ανθοπωλεία, καφέ, μέσα μεταφοράς, κλπ) εργάζονται τις Κυριακές. Υπογράμμισαν δε το οξύμωρο, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των επιχειρήσεων αυτών να τάσσονται κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

 

πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*