«Το μνημόνιο οδηγεί την ανεργία στο 35%»

Στρατούλης: Αποτελούν δολοφονικό όπλο μαζικής καταστροφής

«Το μνημόνιο οδηγεί την ανεργία στο 35%»

 

Στα υψηλά ποσοστά ανεργίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2012 αναφέρθηκε με δήλωσή του ο βουλευτής Β Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Ο βουλευτής ασκεί σκληρή κριτική στις πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης, προβλέποντας πως θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μεγέθυνση της ανεργίας μέσα στο 2013, τονίζοντας πως η προώθηση πεντάμηνων προγραμμάτων απασχόλησης που δρομολογείται θα μετατρέψει τους «εντασσόμενους σε αυτά ανέργους, και κυρίως τους νέους κάτω από 25 ετών, σε σύγχρονούς σκλάβους».

Η πλήρης δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη:

«Οι μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών, συντάξεων και κοινωνικών πολιτικών και η φορομπηχτική επίθεση σε βάρος του λαού αποτελούν δολοφονικό όπλο μαζικής καταστροφής εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και της παραγωγικής βάσης της χώρας, έχουν φτάσει την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη και την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, σε ποσοστά 35%, μέσα στο 2013.

Τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας των νέων τους οδηγούν στη μετανάστευση και ουσιαστικά σε κοινωνική γενοκτονία, αφού στερούν τη χώρα μας και την αναγκαία προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότησή της από το πιο ειδικευμένο ανθρώπινο και επιστημονικό προσωπικό.

Η κυβέρνηση με την προώθηση πεντάμηνων προγραμμάτων απασχόλησης με μισθούς πολύ κάτω από τον κατώτερο μισθό και χωρίς δικαιώματα και ασφάλιση δεν αντιμετωπίζει αλλά ανακυκλώνει την ανεργία και μετατρέπει τους εντασσόμενους σε αυτά ανέργους, και κυρίως τους νέους κάτω από 25 ετών, σε σύγχρονούς σκλάβους.

Η τρικομματική κυβέρνηση, η Τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να φύγουν τώρα πριν η οικονομική, παραγωγική και κοινωνική καταστροφή που επιφέρουν στον λαό και στη χώρα μας γίνει ανεπανόρθωτη. Ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του θα ανοίξει τον δρόμο για μια αριστερή κυβέρνηση, που θα ακυρώσει τα μνημόνια και θα τα αντικαταστήσει με ένα αναπτυξιακό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανόρθωσης της χώρας, που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*