Τα άδεια ταμεία μειώνουν τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%

Τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού φέρνουν ανατροπές στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξετάζουν μείωση ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και του φόρου πετρελαίου, καθώς οι αυξήσεις δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα

Τα άδεια ταμεία μειώνουν τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%

 

Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% και την επανεξέταση και άλλων αναποτελεσματικών φόρων θα ζητήσει η κυβέρνηση από την τρόικα κατά την επικείμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, στα τέλη του μήνα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος».

Αυτό αποκάλυψε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των μεγεθών του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο που δείχνουν πρωτογενές πλεόνασμα 398 εκατ. ευρώ παρά την σημαντική υστέρηση εσόδων.

Όπως είπε, έχει ήδη συσταθεί στο ΥΠΟΙΚ ομάδα εργασίας, η οποία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα ετοιμάσει πόρισμα για την αποδοτικότητα ορισμένων φορολογικών επιβαρύνσεων, μεταξύ αυτών και τον ΦΠΑ στην εστίαση.

Το πόρισμα θα σταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο αλλαγής του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.

Και αυτό, καθώς στο οικονομικό επιτελείο έχουν διαπιστώσει ότι ο αυξημένος ΦΠΑ δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

 

ΠΗΓΗ: news247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*