Στην Ελλάδα σήμερα οι «ελεγκτές» της Τρόικας – Με ποιους υπουργούς και φορείς θα συναντηθούν

Στην Ελλάδα σήμερα οι "ελεγκτές" της Τρόικας – Με ποιους υπουργούς και φορείς θα συναντηθούν

 

 

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό τον Αυστριακό ευρωβουλευτή του ΕΛΚ και αντιπρόεδρο του Σώματος Ότμαρ Κάρας, που έχει αναλάβει να εξετάσει τα πεπραγμένα της τρόικας στην Ελλάδα.

Κατά τη διήμερη παραμονή της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, ο επικεφαλής της έρευνας Ότμαρ Κάρας μαζί με τον Γάλλο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ πρόκειται να έχουν κύκλο επαφών με υπουργούς, βουλευτές και κοινωνικούς εταίρους.

Κατά την παρουσία τους στην Ελλάδα αναμένεται να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τους αντιπροέδρους της Τράπεζας της Ελλάδος, εκπροσώπους της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, στελέχη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, πανεπιστημιακούς και εμπειρογνώμονες, καθώς και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Στη συνάντηση με τους ευρωβουλευτές από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχουν ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής και οι Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Νάντια Βαλαβάνη.

Η αντιπροσωπεία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στις 12:30, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Το κλιμάκιο έχει ήδη επισκεφθεί την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ιρλανδία. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς οι ευρωβουλευτές Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και Νίκος Χουντής.

Πληροφορίες: protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*