ΣΟΚ για Σουμάχερ: «Αν ζήσει θα είναι…»!

ΣΟΚ για Σουμάχερ: "Αν ζήσει θα είναι..."!

 

Μετά από ημέρες ξένα δημοσιεύματα αναφέρονται στην κατάσταση της υγείας τουΜίκαελ Σουμάχερ.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Formatαποκαλύπτει πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο δημοφιλής οδηγός να έχει περιέλθει σε κατάσταση συνδρόμου Apallic.

«Το σύνδρομο Apallic είναι το αποτέλεσμα ενός σοβαρού τραυματισμού του εγκεφάλου, ενώ ηπιθανότητα ανάκαμψης από το σύνδρομο αυτό είναι πολύ κάτω από το 50%.

Περισσότερο από τρεις εβδομάδες μετά το τραγικό ατύχημα στο σκι του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ, λιγοστεύουν οι ελπίδες για μια πλήρη αποκατάσταση«, τονίζει το δημοσίευμα.

Τι σημαίνει αυτό; Ο Σουμάχερ, που τώρα διανύει την τέταρτη εβδομάδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, μπορεί να μείνει «φυτό» για το υπόλοιπο της ζωής του ακόμα κι αν καταφέρει να ξυπνήσει από το κώμα. Να μην έχει, δηλαδή, καμία επαφή με το περιβάλλον και ζει με «νεκρό» εγκέφαλο.

Από την πλευρά του ο Ζαν Μαρκ Οργκογκόζο, καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, τόνισε:

«Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα που βρίσκεται σε κώμα, οι πιθανότητες να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του μειώνονται«.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένας μαχητής και δεν θα παραιτηθεί. Είμαστε βαθιά συγκινημένοι που δεν υπάρχει καμία χαλάρωση όσον αφορά τις θερμές ευχές για τον Μίκαελ από όλο τον κόσμο. Αυτό μας δίνει δύναμη. Σας ευχαριστώ όλους σας«, δηλώνει την ίδια στιγμή η οικογένειά του.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*