Σε αργία όσοι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ δεν καταγραφούν

 

Σε αργία όσοι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ δεν καταγραφούν

Σε αργία πρόκειται να τεθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των τεσσάρων πανεπιστημίων που δεν απέστειλαν στοιχεία στο ΑΣΕΠ (Καποδιστριακό, ΕΜΠ, Πατρών και Αριστοτέλειο  που ζήτησε παράταση) εφόσον εντός πέντε ημερών, μετά τη σχετική πρόσκληση του υπουργείου, δεν προχωρήσουν στην αποτίμηση των προσόντων τους μόνοι τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Αυτό θα προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή με στόχο να πειθαρχήσουν τα απείθαρχα πανεπιστήμια.

Ρύθμιση για τα τέσσερα από τα οκτώ πανεπιστήμια που δεν απέστειλαν τα στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν ότι η αρχική σκέψη για οριζόντια κατάργηση των κλάδων εγκαταλείφθηκε μετά την κίνηση των τεσσάρων (Οικονομικό, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Κρήτης) από τα οκτώ πανεπιστήμια να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Παράλληλα σήμερα αναμένεται να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των διευθυντών των υπηρεσιών προσωπικού των τεσσάρων πανεπιστημίων που δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία, ενώ είναι πολύ πιθανό να κληθούν σε απολογία και οι πρυτάνεις.

 

πηγή : aftodioikisi.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*