Πρωτοβουλία Σαμαρά για τη διάσωση 1.000 θέσεων εργασίας στα ναυπηγεία Ελευσίνας

Πρωτοβουλία για τη διάσωση 1.000 θέσεων εργασίας στα ναυπηγεία Ελευσίνας έλαβε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Πρωτοβουλία Σαμαρά για τη διάσωση 1.000 θέσεων εργασίας στα ναυπηγεία Ελευσίνας

 

Οι εργαζόμενοι έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθούν προσπάθειες από όλους ώστε τα ναυπηγεία να γίνουν η ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας. Παράλληλα ευχαρίστησαν θερμά τον πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία που πήρε και έδωσε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα ώστε να σωθούν 1.000 θέσεις εργασίας στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Ελευσίνας.

Ο γραμματέας της κυβέρνησης ευχήθηκε, για συμβολικούς λόγους όπως είπε χαρακτηριστικά, να παραδώσουν την πρώτη πυραυλάκατο μια μέρα έστω νωρίτερα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, Θανάσης Δανούσης, διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να παραδώσουν την πυραυλάκατο νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς, εμείς οι 1.000 περίπου οικογένειες των εργαζομένων για την πρωτοβουλία και την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, να λύσουν το γόρδιο δεσμό με τα ναυπηγεία Ελευσίνας», σημείωσε ο κ. Δανούσης και πρόσθεσε:

«Μια μονάδα εξαθλιωμένη, μετά από δύο χρόνια παίρνει μπροστά και μπορεί να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας. Εξαρτάται και από εμάς τους εργαζόμενους να στηρίξουμε τα ναυπηγεία αλλά καλούμε και τους Έλληνες εφοπλιστές να τα στηρίξουν».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*