Οι γυναίκες «τσεκάρουν» τις άλλες γυναίκες

Σύμφωνα με νέα έρευνα οι γυναίκες περνούν περισσότερο χρόνο κοιτάζοντας άλλες γυναίκες απ’ ό,τι άντρες. Στόχος τους να τσεκάρουν τα δυνατά σημεία αλλά και την αχίλλειο πτέρνα των εν δυνάμει αντιπάλων τους.

Τα στοιχεία που προσέχουν μεταξύ άλλων είναι τι παπούτσια φοράνε, το ύψος τους, ο σωματότυπός τους, η μάρκα της τσάντας τους και αν έχουν κάνει αισθητική επέμβαση ή όχι.

Στην ίδια λίστα ακόμη συμπεριλαμβάνονται και «ατέλειες» στα μαλλιά, όπως η σκούρα ρίζα στο βαμμένο μαλλί και το αν φορά βέρα ή μονόπετρο.

Οι μισές από τις 2.000 γυναίκες που συμμετείχαν σε έρευνα της εταιρείας Swimwear 365 δήλωσαν ότι τους άρεσε να συγκρίνουν τον εαυτό τους με τις συναδέλφους τους, τις φίλες τους ή άγνωστες που έβλεπαν στο δρόμο.

Το καταλληλότερο μέρος φυσικά για να γίνει αυτή η «έρευνα» είναι η παραλία, όπου το 80% των γυναικών δηλώνει ότι παρατηρεί τις υπόλοιπες λουόμενες!

Μία στις πέντε ανέφερε ότι της αρέσει να μαντεύει τη χώρα προέλευσης της «αντιπάλου» της, το 43% κοιτάζει το μαγιό των άλλων γυναικών και μία στις 20 κάνει κριτική για το μαύρισμά τους.

Το ένα τρίτο των γυναικών απάντησε ότι θαυμάζει περισσότερο μια γυναίκα με ένα καλογυμνασμένο σώμα απ’ ό,τι έναν άντρα ενώ το 42% έβρισκε πάντα κάτι για να συγκρίνει τον εαυτό της με τις υπόλοιπες.

Μία στις δέκα μάλιστα ανέφερε ότι έκρινε τον εαυτό της καλύτερο από τις «αντίπαλες», ενώ ένα πιο ρεαλιστικό 40% δήλωσε ότι δε συγκρίνει τον εαυτό του με άλλες γυναίκες με κακό σκοπό.

Σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων απάντησε ότι κάνουν κομπλιμέντα σε γυναίκες που δεν γνωρίζουν, όπως ότι τους αρέσει το ντύσιμό τους. Το 86% αυτών όμως ούτε που θα σκεφτόταν να κάνει ανάλογο κομπλιμέντο σε έναν άντρα, κυρίως για να μην πιστέψει ότι του την πέφτουν.

 

Πηγή:nooz.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*