Νεαροί διαρρήκτες σκαρφάλωναν από τα μπαλκόνια

 

Νεαροί διαρρήκτες σκαρφάλωναν από τα μπαλκόνια

Δεκαεπτά περιπτώσεις διαρρήξεων διαμερισμάτων, στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, εξιχνιάσθηκαν, μετά από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, βραδινές ώρες της 28-12-2013, στην Καλαμαριά, πέντε νεαροί, ηλικίας 17, 18, 24, 26 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής».

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γ.Α.Δ.Θ., από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα 4 έως 28 Δεκεμβρίου 2013, διέπραξαν με τη μέθοδο της αναρρίχησης, δεκαεπτά διαρρήξεις κατοικιών στην προαναφερόμενη περιοχή, παραβιάζοντας κυρίως τις μπαλκονόπορτές τους.

Από το εσωτερικό των διαμερισμάτων αφαίρεσαν συνολικά:
•    14.010 ευρώ
•    πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικών, τιμαλφών
•    9 ρολόγια χειρός και
•    ηλεκτρονικές συσκευές.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων, ξεπερνά τις 33.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση, αλλά και τον πιθανό εντοπισμό επιπλέον παθόντων.

 

πηγή : thesstoday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*