Νέο θρίλερ γύρω από τα «ύποπτα αντικείμενα» στον Ινδικό Ωκεανό

Νέο θρίλερ γύρω από τα «ύποπτα αντικείμενα» στον Ινδικό Ωκεανό

 

 

Κινεζικά και ιαπωνικά αεροσκάφη προστίθενται σήμερα στη διεθνή επιχείρηση αναζήτησης στον Ινδικό Ωκεανό του αεροπλάνου της Malaysia Airlines – Τρίτη εβδομάδα ερευνών

Κινεζικό αεροπλάνο που συμμετέχει στις έρευνες για το μαλαισιανό Boeing 777 εντόπισε σήμερα «αντικείμενα» στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι παρατηρήσεις έγιναν από στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Iliouchine-76 που έχει σταλεί από τις κινεζικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται με τη συμμετοχή πολλών χωρών.

Το πλήρωμα του κινεζικού αεροσκάφους μεταβίβασε τα νέα δεδομένα στις αυστραλιανές αρχές, καθώς και στο κινεζικό παγοθραυστικό Xuelong, που επίσης βρίσκεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δορυφόροι έχουν από εντοπίσει ορισμένα μεγάλα αντικείμενα σε μια συγκεκριμένη περιοχή στη θάλασσα μεταξύ της Αυστραλίας και της Ανταρκτικής, ωστόσο οι ομάδες αναζήτησης δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τα ανακτήσουν.

 

Νέο θρίλερ γύρω από τα «ύποπτα αντικείμενα» στον Ινδικό Ωκεανό

 
Ένα θαλάσσιο κομμάτι 2.500 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Περθ είναι το σημείο που πιθανόν θα είχε συντριβεί το αεροπλάνο εάν συνέχιζε να πετά έως ότου εξαντληθούν τα καύσιμά του.

Οι εικόνες που έστειλαν κινεζικοί και γαλλικοί δορυφόροι, περιορίζουν την περιοχή αναζήτησης σε 59.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Γης.

Οι γαλλικές αρχές διευκρίνισαν ωστόσο ότι οι τραβηγμένες από δορυφόρους εικόνες που ενδεχομένως να απεικονίζουν συντρίμμια του αγνοούμενου Boeing, δεν είναι φωτογραφίες, αλλά «ραδιοήχοι».

«Δεν πρόκειται για φωτογραφίες με την πραγματική έννοια της λέξης, αλλά για ραδιοήχους, οι οποίοι όμως μας επιτρέπουν και τη φύση του αντικειμένου να καταλάβουμε, αλλά και την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρίσκεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Ρομέν Ναδάλ, προσθέτοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση θα ενισχύσει την από δορυφόρων παρατήρηση προκειμένου να συνεισφέρει περισσότερο στην έρευνα.
Το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ έκανε λόγο για «αξιόπιστα στοιχεία» και είπε ότι υπάρχουν «νέες ελπίδες πως πιθανόν βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προκειμένου να ανακαλύψουμε τι συνέβη».

Πάντως ο υπουργός Μεταφορών, Γουόρεν Τρας, δήλωσε ότι τα στοιχεία από τον γαλλικό δορυφόρο δείχνουν πως η θέση των αντικειμένων βρίσκεται σε διαφορετική θέση από αυτή που είχε υπολογιστεί βάσει προηγούμενων στοιχείων.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τον γαλλικό δορυφόρο, η περιοχή αναζήτησης φέρεται πως είναι 850 χιλιόμετρα βόρεια από αυτή που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες.

«Δεν είναι στην περιοχή που είχε χαρακτηριστεί ως το πιο πιθανό σημείο όπου βρίσκεται το σκάφος. Ωστόσο πρέπει να εξετάσουμε όλες τις εκδοχές. Βασιζόμαστε, υποθέτω, σε οποιαδήποτε πληροφορία βοηθά στις προσπάθειές μας να βρούμε το μέρος όπου θα επικεντρώσουμε τις έρευνές μας», δήλωσε ο Τρας στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Πηγή: newsbomb.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*