Μόνο ο Θρύλος τέτοια επική αντεπίθεση!

 

Μόνο ο Θρύλος τέτοια επική αντεπίθεση!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις σκέψεις του για την πρόκριση του Ολυμπιακού από μία άλλη οπτική.

Σκεφτόμουν χθες το βράδυ μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού, τι είχε συμβεί πριν 3,5 χρόνια.

Καλοκαίρι του 2010, με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει τη χειρότερη σεζόν του από το 1996! Τελευταίος στα πλέϊ οφς! Τον Σ. Κόκκαλη, μεγάλο εγγυητή της Ολυμπιακής κυριαρχίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο επί 13 ολόκληρα χρόνια, να έχει μόλις δώσει την ΠΑΕ στο Β. Μαρινάκη. Και τον Παναθηναϊκό στην καλύτερή του στιγμή, με πλούσιους χρηματοδότες, να έχει κάνει νταμπλ και να έχει σταθεί αξιοπρεπώς και στην Ευρώπη.

Ποιος φαντάζονταν τι θα ακολουθούσε αυτά τα 3,5 χρόνια φίλοι μου!

Ο Ολυμπιακός έκανε μία αντεπίθεση που ξεπερνούσε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη! Επική! Μία αντεπίθεση που μόνο ένας σύλλογος με τη δυναμική του Ολυμπιακού μπορεί να κάνει. Με μία νέα διοίκηση και με τρομερές αλλαγές στο ρόστερ, που μάλιστα συνεχίστηκαν και τα υπόλοιπα χρόνια, τα σάρωσε όλα, «τελειώνοντας» παράλληλα το καθεστώς που επί Ν. Πατέρα υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο εκείνη την εποχή που ανέλαβε ο Μαρινάκης.

Όλα…

Πρωτάθλημα αμέσως, το 2010-11!

Πρωτάθλημα και το 2011-12! Και νταμπλ! Και 3ος στον όμιλό του στο Τσάμπιονς Λιγκ, με αποκλεισμό ελέω «συνωμοσίας» Ντόρτμουντ και Μαρσέϊγ. Και παρουσία στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ στη συνέχεια.

Πρωτάθλημα και το 2012-13! Και νταμπλ! Και 3ος στον όμιλό του στο Τσάμπιονς Λιγκ, με συνέχιση της παρουσίας του στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Και φέτος: ήδη 8 πόντους μπροστά από τον ΠΑΟΚ την 14η αγωνιστική, άρα φαβορί και για το πρωτάθλημα 2013-14! Και 2ος στον όμιλό του κι άρα στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι ο Ολυμπιακός, με ένα νέο άνθρωπο όπως ο Μαρινάκης στο τιμόνι του, έχει ακόμη μπροστά του πολλά να κάνει. Και φέτος και τα επόμενα χρόνια. Φέτος να πάρει το πρωτάθλημα κι ει δυνατόν σπάζοντας ό,τι ρεκόρ υπάρχει. Και ό,τι ρεκόρ δεν υπάρχει! Κάνοντας ξανά το νταμπλ! Αλλά και δείχνοντας με όποιο θηρίο πέσει στο Τσάμπιονς Λιγκ ότι είναι σκληρό καρύδι για να το σπάσεις, κυνηγώντας ό,τι το καλύτερο στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης.

Αλλά, ίσως πάνω απ΄ όλα, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την πρόκληση κρατώντας τον κορμό αυτή της της ομάδας, συν τον προπονητή της κι ενισχύοντάς την όπου κι όποτε χρειάζεται, να φτιάξει του χρόνου και το μεθεπόμενο χρόνο ένα σύνολο που θα το χειροκροτάει όλη η Ελλάδα, αλλά και θα είναι μία σταθερή σημαντική δύναμη στα κύπελλα Ευρώπης.

πηγή ; gazzetta.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*