Μπλόκο και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο στη Γαλλία

Στο μισό εκατομμύριο οι Γάλλοι που το χρησιμοποιούν

Μπλόκο και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο στη Γαλλία

 

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το οποίο είναι πολύ της μόδας στη Γαλλία, θα απαγορευθεί στους δημόσιους χώρους και στους κάτω των 18 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλίδα υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν.

«Θέλουμε να εφαρμόσουμε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο τα ίδια μέτρα με αυτά που εφαρμόζουμε στον καπνό», δήλωσε η Τουρέν στο δημόσιο ενημερωτικό ραδιοσταθμό France Info, διευκρινίζοντας πως μεταξύ των μέτρων θα περιληφθεί επίσης η απαγόρευση της διαφήμισης του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ένα διάταγμα της 15ης Νοεμβρίου 2006 απαγορεύει στη Γαλλία το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους. Η Τουρέν, η οποία έκανε δηλώσεις με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Χωρίς Καπνό, ανακοίνωσε επίσης μέτρα κατά του καπνίσματος των εγκύων και των νέων.

Στους νέους θα προταθούν μέτρα για να τους βοηθήσουν να κόψουν το κάπνισμα. Σύμφωνα με την υπουργό, η Γαλλία έχει τις περισσότερες έγκυες καπνίστριες στην Ευρώπη. Η υπουργός πρότεινε επίσης να δημιουργηθούν «χώροι χωρίς καπνό» στο ύπαιθρο και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα πάρκα για παιδιά.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το ηλεκτρονικό τσιγάρο χρησιμοποιείται από 500.000 ανθρώπους στη Γαλλία.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*