Μέτρα για τη στήριξη των σεισμοπαθών

 

Μέτρα για τη στήριξη των σεισμοπαθών

 

 

 

Την ανάγκη σωστού συντονισμού για να επανέλθει ο φυσιολογικός ρυθμός της ζωής στην Κεφαλονιά επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς, που συγκάλεσε χθες ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της οποίας οριστικοποιήθηκαν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.

«Η Κεφαλονιά περνά μια επώδυνη δοκιμασία. Πρέπει να προστατεύσουμε πρώτα απ’ όλα τους ανθρώπους της, να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, μέριμνα, βοήθεια, γιατί είναι και ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση. Είναι ηθική υποχρέωση στους συνανθρώπους μας. Και θα πρέπει, για να επανέλθει ο ρυθμός της ζωής στα σωστά επίπεδα στην Κεφαλονιά, να είμαστε και εμείς σωστά συντονισμένοι», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μεταξύ άλλων, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου αφορούν:

  • Επιδότηση ενοικίου για τους πληγέντες, έως 500 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων.
  • Επιδότηση επισκευών κτιρίων και ανακατασκευών. Η επιδότηση θα φτάνει το 80% του κόστους και το υπόλοιπο 20% θα χρηματοδοτείται με άτοκο δανεισμό. Οι ρυθμίσεις αυτές θα ισχύσουν και για επιχειρήσεις – ξενοδοχειακές μονάδες.
  • Οικονομική ενίσχυση για την αγορά οικοσκευής μέχρι ποσού 6.000 ευρώ.
  • Ειδική μέριμνα για όσους έχουν λάβει δάνειο αγοράς εργατικής κατοικίας.
  • Εξαίρεση της Κεφαλονιάς από τον φόρο ακινήτων για το 2014.
  • Εφάπαξ επίδομα μέχρι 600 ευρώ. Συνολικά θα δοθούν 500.000.

Χρυσοχοΐδης: Να σωπάσουν οι σεισμοπροφήτες
Επίθεση σε σεισμολόγους, οι οποίοι με δηλώσεις τους δημιουργούν κλίμα ανησυχίας στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, εξαπέλυσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος χθες ετέθη επικεφαλής του κυβερνητικού συντονισμού για τη θωράκιση του νησιού και την ταχεία αποκατάσταση των πληγέντων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοΐδης τούς κάλεσε να επιστρέψουν στις δουλειές τους κάνοντας λόγο και για «μετά σεισμόν σεισμοπροφήτες», τους οποίους μάλιστα κάλεσε να σωπάσουν, καθώς η Κεφαλονιά, όπως είπε, είναι υπόθεση όλων.

 

Πηγή: ethnos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*