Κ. Γκιουλέκας: “Αλλοιώνεται ο χαρακτήρας των δημοτικών Μέσων ενημέρωσης”

Με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης και Θεάματος να προχωρήσει το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 στην αναμετάδοση τρίωρου προγράμματος ημερησίως του αθηναϊκού δημοτικού ραδιοσταθμού 9,84 ο βουλευτής ΝΔ της Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Κ. Γκιουλέκας:  “Αλλοιώνεται ο χαρακτήρας  των δημοτικών Μέσων ενημέρωσης”

 

“Μετά το πογκρόμ απολύσεων που εξαπέλυσε η διοίκηση Μπουτάρη στα δημοτικά Μέσα ενημέρωσης, μετά την σκανδαλώδη και προκλητική προβολή σε αυτά του έργου της Διοίκησης του Δήμου και την ουσιαστική αποσιώπηση του λόγου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΘΕ αποφάσισε να αλλοιώσει και τον τοπικό ενημερωτικό χαρακτήρα των δημοτικών Μέσων ενημέρωσης.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις κάποιων μελών του, τελικά, το ΔΣ της ΔΕΠΘΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία την καθημερινή αναμετάδοση από το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 τρίωρου προγράμματος, ημερησίως, του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας, του 9,84.

Η παρούσα διοίκηση με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το μοναδικό ενημερωτικό στοιχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, αλλοιώνοντας και αποδυναμώνοντας τον τοπικό ενημερωτικό χαρακτήρα τους. Ας μην ξεχνάμε ότι η ενημέρωση της Θεσσαλονίκης στηρίζεται στους λιγοστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, στα ακόμη λιγότερα τηλεοπτικά κανάλια και στα έντυπα της πόλης, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Και, μάλιστα, σε μία περίοδο που η ανάγκη για ενημέρωση των πολιτών για τα θέματα που τους αφορούν άμεσα είναι περισσότερο από επιτακτική.   

Να υπενθυμίσουμε στους διοικούντες ότι τα δημοτικά Μέσα ενημέρωσης χρηματοδοτούνται και ανήκουν στους Θεσσαλονικείς.  Θα περίμενε κανείς την ακόμη μεγαλύτερη ενασχόλησή τους με τα θέματα της πόλης. Αντιθέτως, αποφασίζονται αναμεταδόσεις ραδιοφώνων της Αθήνας, οι οποίες δεν θα προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στην ενημέρωση του πολίτη της Θεσσαλονίκης.

Τα μεγαλόπνοα σχέδια της διοίκησης Μπουτάρη για… «αναδιάρθρωση» της ΔΕΠΘΕ έχουν παραμείνει ασκήσεις επί χάρτου. Αντ’αυτού οι διοικούντες αναλώνονται σε αμφίβολες αποφάσεις που μόνο ως απαράδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν για το μέλλον των δημοτικών Μέσων ενημέρωσης και υποτιμητικές για την ίδια την Θεσσαλονίκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*