Καταπλακώθηκαν από τη στέγη τα τρία αδέλφια

Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία της τοπική κοινότητας Μεσορόπης του Δήμου Παγγαίου αλλά και της πόλης της Καβάλας, από τον άδικο χαμό των τριών αδελφών ηλικίας πέντε, εννέα και δεκαπέντε ετών αντίστοιχα.

Τα τρία αδέλφια σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης αλλά και μαρτυρίες κατοίκων βρήκαν φρικτό θάνατο, όταν κατέρρευσε η στέγη του διώροφου σπιτιού των παππούδων τους, στο οποίο διέμεναν μαζί με τους γονείς και τα υπόλοιπα τρία αδέλφια τους.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, οφείλεται σε ξυλόσομπα που ήταν αναμμένη και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε ολόκληρο το σπίτι αλλά και σε παρακείμενα λόγω της παλαιότητάς τους και της ξύλινης κατασκευής τους.

Η συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμενων ήταν άμεση. Τα έξι παιδιά κοιμόντουσαν στον επάνω όροφο του σπιτιού και οι γονείς τους με το ηλικιωμένο ζευγάρι στον κάτω όροφο. Μόλις έγινε αντιληπτή η φωτιά επικράτησε πανικός και έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για να μεταφερθούν τα παιδιά αλλά και οι ηλικιωμένοι.

Σε πρώτη φάση οι γονείς και οι γείτονες μετέφεραν τα τρία μικρότερα παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι.

Την στιγμή όμως που είχε ανέβει ο 15χρονος στον επάνω όροφο για να βοηθήσει και αυτός στην απομάκρυνση των άλλων δυο αδελφών τους κατέρρευσε η στέγη και καταπλάκωσε τα τρία παιδιά.

Το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ η φωτιά που εξαπλώθηκε και σε παρακείμενα σπίτια κατασβέστηκε άμεσα.

Η πολύτεκνη οικογένεια αριθμούσε συνολικά δέκα παιδιά από τα οποία τα τέσσερα σπούδαζαν και τα υπόλοιπα έξι ζούσαν μαζί με τους γονείς τους στην πόλη της Καβάλας.

Ο πατέρας εργάζεται στη ΔΕΗ Καβάλα και η μητέρα ως καθηγήτρια γαλλικών διδάσκει σε γυμνάσιο της πόλης. Η οικογένεια συνήθιζε κάποια Σαββατοκύριακα να επισκέπτεται το πατρικό σπίτι του πατέρα στη Μεσορόπη όπου ζούσαν ο παππούς και η γιαγιά.

Ο δήμος Καβάλας σε ένδειξη τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων αδελφών ακύρωσε για το Σαββατοκύριακο όλους τους προκριματικούς αγώνες του μίνι φουτμπολ δημοτικών σχολείων, στο οποίο ήταν η σειρά να συμμετάσχει και το σχολείο στο οποίο φοιτούσε ο εννιάχρονος μαθητές που έχασε τη ζωή του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*