Θρίλερ με την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Τα εισοδηματικά κριτήρια «παγώνουν» χιλιάδες νοικοκυριά

 

Μετ’ εμποδίων εξελίσσεται η διαδικασία καταβολής του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης καθώς το υπουργείο Οικονομικών καλείται να αντιμετωπίσει δύο βασικά προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το υπουργείο Οικονομικών αναζητά λύσεις αναφορικά με όσους πολίτες το προηγούμενο οικονομικό έτος, δεν είχαν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω χαμηλών εισοδημάτων, δηλαδή οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα έως 6.000 ευρώ και λοιποί πολίτες με ετήσια εισοδήματα έως 3.000 ευρώ. Έτσι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων  δυσκολεύεται να εντοπίσει τα πραγματικά τους στοιχεία δεδομένου ότι δεν είναι καταχωρημένοι στο Taxis.

Το δεύτερο πρόβλημα αφορά τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές διαμερισμάτων με αυτόνομη θέρμανση.

Η χορήγηση του επιδόματος προβλέπεται με βάση τα χιλιοστά του διαμερίσματος και κατά συνέπεια δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης, με αποτέλεσμα να μπορεί να το εισπράττει ακόμα και αν δεν το δικαιούται και δεν εχει καταναλώσει την ποσότητα που αναλογεί με βάση τα δηλωθέντα χιλιοστά.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την χορήγηση της επιστροφής φόρου του πετρελαίου θέρμανσης και να ενεργοποιηθεί η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να καταγραφούν οι δικαιούχοι είσπραξης του επιδόματος. Στην αίτηση που θα συμπληρώνει κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αναγράψει το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση κατοικίας, τον ΑΦΜ και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του, στον οποίο θα γίνεται η σταδιακή πίστωση του ποσού του επιδόματος.

 ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*