Θετική η διεύρυνση της μετοχικής βάσης και του free float

 

Θετική η διεύρυνση της μετοχικής βάσης και του free float

Πειραιώς: Σημαντικό βήμα ενίσχυσης της παρουσίας στις αγορές κεφαλαίου το επιτυχημένο placement

Ως ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της παρουσίας της στις αγορές κεφαλαίου υποδέχτηκε το επιτυχημένο placement των μετοχών και warrants από την Banco Comercial Portugues, η τράπεζα. Πειραιώς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Πειραιώς η Banco Comercial Portugues διέθεσε σήμερα, μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών (accelerated placement), το σύνολο των μετοχών και warrants της Τράπεζας Πειραιώς που κατέχει, σε συνέχεια της συμμετοχής της, μέσω της πλήρως ελεγχόμενης θυγατρικής της BCP Investment B.V., στην πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς τον Ιούνιο 2013.

Η Τράπεζα Πειραιώς αξιολογεί θετικά τη διεύρυνση της μετοχικής της βάσης και την αύξηση του ποσοστού των διαθέσιμων προς διαπραγμάτευση μετοχών της (free float), που συνεπάγεται η Συναλλαγή της BCP, η οποία αποτελεί σημαντικό βήμα ενίσχυσης της παρουσίας της στις αγορές κεφαλαίου.

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ παρείχε υπηρεσίες χρηματιστηριακής διαμεσολάβησης στη Συναλλαγή της BCP. Η Barclays Bank PLC ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς σε σχέση με τη Συναλλαγή της BCP.

πηγή : newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*