Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις-Συγκεντρώσεις-Πορείες-Μέτρα

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις-Συγκεντρώσεις-Πορείες-Μέτρα

 

Τι προβλέπει το σχέδιο της αστυνομίας για την τήρηση της τάξης στην 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το απόγευμα της Κυριακής. Όλες οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες

Δύο εισαγγελείς και περισσότεροι από 1500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός αύριο Κυριακή 17/11, κατά τη διάρκεια των δύο πορειών που έχουν προγραμματιστεί.

Ποια κτίρια θα φυλάσσονται :

Παραδοσιακά το Αμερικάνικο Προξενείο, τα γραφεία των πολιτικών κομμάτων, τα αστυνομικά τμήματα καθώς και οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 (Λ.Στρατού-Αγγελάκη) ενώ μεγάλο βάρος θα δοθεί φέτος στα γραφεία της Χ.Α στην οδό Καζαντζάκη.

Μάλιστα όπως και το προηγούμενο διάστημα κατά τη διάρκεια των Αντιφασιστικών πορειών που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη έτσι και αύριο θα υπάρχει φραγμός με κλούβες των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου-Δωδεκανήσου και Σαλαμίνος.

Εκδηλώσεις – Συγκεντρώσεις – Πορείες:

 

Στις 11:00 Σ.Φ.Ε.Α: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Πολυτεχνείου (Α.Π.Θ)

Στις 17:00 Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, Φοιτητές, Ε.Κ.Θ, κοινωνικοί φορείς, θα συγκεντρωθούν στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Αμερικάνικο Προξενείο.

Στις 17:00 Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία στις 18.00.

Την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο θα συγκεντρωθούν, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και των πρωτοβάθμιων σωματείων κ.α.

Φέτος δεν έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις μέσα στον χώρο του ΑΠΘ.

Η τέλεση αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα θα προκαλέσει αυτεπάγγελτη αστυνομική επέμβαση μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο ενώ δεν αποκλείονται οι προληπτικές προσαγωγές πριν και κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και των πορειών .

Μέτρα Τροχαίας – κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από τις 14.30΄ σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, το κέντρο της πόλης θα αποκλειστεί και δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

 

Ειδικότερα:

– Από 14.30΄ ώρα της 17-11-2013 σταδιακά θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές- εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

– Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ως εξής:

α. Από την 16.00΄ ώρα του Σαββάτου (16-11-2013) και μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (17-11-2013), με τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων, καθ’ όλο το μήκος της οδού Αγγελάκη.

 

β. Από την 05.00΄ ώρα της Κυριακής (17-11-2013) και μέχρι και τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων, στις παρακάτω οδούς: Εγνατία (από Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Βενιζέλου), Εθν.Αμύνης (από Εγνατία μέχρι πλατεία Λ.Πύργου), Αγ.Δημητρίου (από Εθν.Αμύνης μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φ.Δραγούμη), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι Γ.Λαμπράκη), Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθν.Αμύνης), Βασ.Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Κ.Ντήλ), Κ.Ντήλ (από Τσιμισκή μέχρι Βασ.Ηρακλείου), Γρ.Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Κ.Καραμανλή (από Γ. Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτατζόγλου) καθώς και όπου αλλού απαιτηθεί.

 

Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.

 

πηγή : thesstoday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*