Η «μικρή Μαρία της Ιρλανδίας» είναι όντως παιδί των δύο Ρομά

 

Η «μικρή Μαρία της Ιρλανδίας» είναι όντως παιδί των δύο Ρομά

Αβάσιμες αποδείχθηκαν οι υποψίες των αρχών του Δουβλίνου, καθώς τα τεστ DNA «έδειξαν» τη συγγένεια μεταξύ του εφτάχρονου κοριτσιού και των Ρομά γονέων της.

Μετά από έρευνα που διεξήχθη από την αστυνομία του Δουβλίνου για να διαπιστωθεί αν είναι βιολογικοί οι γονείς του εφτάχρονου κοριτσιού αλλά και του μικρότερης ηλικίας αγοριού, φάνηκε ότι οι ισχυρισμοί των δύο ζευγαριών ήταν αληθείς. Οι δύο περιπτώσεις θύμισαν στις τοπικές αρχές την υπόθεση της Μαρίας από τα Φάρσαλα.

Το κοριτσάκι κίνησε τις υποψίες της αστυνομίας στην περιοχή εξαιτίας των ανοιχτών χαρακτηριστικών της σε αντίθεση με τους Ρομά γονείς της, οι οποίοι ήταν αισθητά πιο σκουρόχρωμοι. Τα ίδια αποτελέσματα βγήκαν και για τη δεύτερη υπόθεση του ανοιχτόχρωμου αγοριού σε οικογένεια Ρομά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Άλαν Σάτερ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Irish Times», ζήτησε αναφορά για το υπόβαθρο των περιστατικών αυτών εφόσον αποδείχθηκαν αβάσιμες οι υποψίες.

Οι Ρομά γονείς του εφτάχρονου κοριτσιού εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τόνισαν πως «δε δέχονται πως υπήρχε σε καμία περίπτωση επαρκής βάση για να πάρουν το παιδί».

Όσο για την υπόθεση της Μαρίας των Φαρσάλων δέκα περιπτώσεις αγνοούμενων παιδιών παγκοσμίως μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Παναγιώτη Παρδάλη από το «χαμόγελο του παιδιού», ενώ αναφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τον Καναδά και την Πολωνία.

Την ίδια ώρα ο βιολογικός πατέρας της Μαρίας αναζητείται στη Βουλγαρία, ενώ αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών της Interpol.

 

πηγή : sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*