Η Λαγκάρντ ζητεί συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας

Μια συμφωνία ανάμεσα στους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας για την μείωση του χρέους της χώρας θα πρέπει να στηρίζεται «στην πραγματικότητα και όχι σε ευσεβείς πόθους«, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Reuters η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενόψει της συνόδου του Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Λαγκάρντ, η οποία διέκοψε επίσκεψή της στην Ασία για να παρευρεθεί στην σύνοδο του Eurogroup την Τρίτη στις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό μια συμφωνία να προσφέρει μια διαρκή λύση για το χρέος της Ελλάδας ώστε να αποφευχθεί η παρατεταμένη αβεβαιότητα και η πρόκληση περαιτέρω ζημιάς στην ελληνική οικονομία.

«Πάντα προσπαθώ να είμαι δημιουργική, αλλά καθοδηγούμαι από δύο στόχους», σημείωσε, «να φτιάξουμε και να εγκρίνουμε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα που είναι στέρεο, που είναι πειστικό σήμερα, που θα είναι βιώσιμο αύριο, που είναι εδραιωμένο στην πραγματικότητα κι όχι σε ευσεβείς πόθους».

«Ο δεύτερος στόχος είναι να διατηρήσουμε την ακεραιότητα,
την αξιοπιστία και την ποιότητα των συμβουλών που δίδουμε, όχι για το ίδιο το Ταμείο, το οποίο προφανώς αποτελεί δική μου έννοια, αλλά για να το προσφέρουμε αυτό στους Ευρωπαίους καθώς αυτό είναι που τους ενδιαφέρει», σημείωσε.

 

ΠΗΓΗ:nooz.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*