Η Ελλάδα που ζει με δανεικά τελείωσε οριστικά

Θετικά αποτιμά το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δανειακής δόσης.

Ο πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδριανός Μιχάλαρος, επισημαίνει ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να έχει αναπτυξιακό μέλλον, θα πρέπει να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις αποκρατικοποιήσεις και τα μέτρα μείωσης του χρέους στο εγγύς μέλλον τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν αγορές μέσω δημόσιων προσφορών των διάφορων κατηγοριών των κρατικών υποχρεώσεων.

Τονίζει δε, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να δίνει απλώς διαβεβαιώσεις και να προχωρήσει στην πράξη στην προώθηση της δημοσιονομικής και διαθρωτικής μεταρρυθμιστικής αλλαγής.

«Η Ελλάδα που ζει με δανεικά τελείωσε οριστικά», υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Μιχάλαρος.

Και προσθέτει: «Εμείς οι ίδιοι, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες οφείλουμε οι ίδιοι να θέλουμε την αλλαγή νοοτροπίας, τη δημιουργία ενός ελκυστικότερου περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, ένα ελκυστικότερου περιβάλλοντος για τη δημιουργία παραγωγικών μονάδων στη χώρα, για την προώθηση των εξαγωγών μας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να έχουμε όσο κρατικό τομέα χρειάζεται, όσο μπορούμε να αντέξουμε και να πληρώσουμε, να πάψει η ψηφοθηρία και τα ευχολόγια, να πάψει η μη τήρηση των νόμων και όλοι με δουλειά, δουλειά, δουλειά, να προωθήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Κι αυτό δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση είναι υποχρέωση απέναντι σε εμάς και τα παιδιά μας».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*