Η Αυστραλία καταδικάζει τη βία της Χρυσής Αυγής

 

Η Αυστραλία καταδικάζει τη βία της Χρυσής Αυγής

Την αύξηση των βίαιων και δολοφονικών επιθέσεων στην Ελλάδα από την Χρυσή Αυγή, όπως εκδηλώθηκαν πρόσφατα με τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, στην Αμφιάλη καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας.

«Σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας η εμφάνιση και δραστηριοποίηση τέτοιων εγκληματικών, φιλοναζιστικών μορφωμάτων και ιδιαίτερα με την παρουσία τους ακόμα και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία και την ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί να γίνεται άλλο ανεκτή» αναφέρει, μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

«Εγκληματικές επιθέσεις εναντίον ατόμων και ιδιαίτερα μεταναστών και κοινωνικά αδύναμων είναι καταδικαστέες από κάθε Έλληνα και δημοκρατικό πολίτη εντός και εκτός Ελλάδας. Η κυβέρνηση, τα κόμματα και κάθε πολιτικός και κοινωνικός θεσμός θα πρέπει να καταδικάσουν τέτοιες πράξεις και να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος» τονίζεται.

Καλούμε την κυβέρνηση της Ελλάδας και τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου να προβούν σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να κηρυχθεί παράνομη η Χρυσή Αυγή. Καλούμε επίσης κάθε ομογενειακή οργάνωση να καταδικάσει την οργάνωση αυτή και τις ενέργειές της» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

πηγή : newsbomb.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*