Ευρωπαίος πολιτικός για το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς

Τον ανακήρυξε η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt»

Ευρωπαίος πολιτικός για το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς

 

Ευρωπαίο πολιτικό για το 2012 ανακηρύσσει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το οικονομικό φύλλο επέλεξε τον Έλληνα πρωθυπουργό ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση.

«Η πρόκληση για τον Αντώνη Σαμαρά ήταν να μιλήσει ανοιχτά για τα δικά του αλλά και τα ελληνικά λάθη του παρελθόντος και να αποδεχθεί τις απαιτούμενες συνέπειες. Η σαφήνεια των θέσεών του και η ικανότητά του να επιβάλει αυτές τις θέσεις, δημιούργησαν τη βάση εμπιστοσύνης που απαιτούσε η απόφαση των ευρωπαίων εταίρων για το πακέτο διάσωσης, το εύρος του οποίου δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί κανείς πριν από μερικά χρόνια», σημειώνει ο Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ σύμφωνα με τη Deutche Welle.

«Σαμαράς ο αταλάντευτος» 

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, στο σχόλιο του με τίτλο «ο αταλάντευτος», περιγράφει την πολιτική πορεία του Αντώνη Σαμαρά μέχρι την ανάληψη της πρωθυπουργίας τον περασμένο Ιούνιο. «Σε εκείνες τις στιγμές της ευθύνης ο πολιτικός, που στο παρελθόν άσκησε πολεμική στα άκρως αναγκαία μέτρα λιτότητας, μετεξελίχθηκε σε έναν πολιτικό που αντελήφθη τι απαιτούσε το συμφέρον της Ελλάδας σε αυτή τη δύσκολη θέση».

Και ο Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ συνεχίζει: «Ο Αντώνης Σαμαράς κατέδειξε τι σημαίνει για μία χώρα να έχει στη ηγεσία της μια προσωπικότητα που μπορεί να αναγνωρίσει τον σωστό δρόμο σε μια απέλπιδα κατάσταση και να διανύσει αυτόν τον δρόμο ενάντια σε όλες τις αντιστάσεις».

Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται ότι «ο Σαμαράς αντιστάθηκε στον πειρασμό να δείξει τους άλλους με το δάχτυλο. Προτίμησε να θέσει το δάχτυλο στην πληγή της εσφαλμένης ελληνικής πολιτικής του παρελθόντος. Αυτό του προσέδωσε τον σεβασμό του λαού του, ο οποίος διανύει μαζί του τον δύσβατο δρόμο μιας νέας αρχής. Δεν είναι λιγότερο σημαντικός ο σεβασμός που απέσπασε από τους ευρωπαίους ομολόγους του με το θάρρος του και την ικανότητά του να επιβάλλεται. Και εδώ εντοπίζεται η πηγή της εμπιστοσύνης που του δείχνουν όλοι στην ΕΕ».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*