Επιτέλους πότε θα προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο;

επιτέλους-πότε-θα-προσφύγουμε

 

Προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο είναι η κοινή απαίτηση της χώρας για τις επανορθώσεις, τις αποζημιώσεις και το δάνειο

Η Γερμανία μάς οφείλει για επανορθώσεις των υποδομών της χώρας που κατέστρεψε η κατοχή. Λιμάνια, γέφυρες, δρόμοι, δημόσια κτήρια και άλλες δημόσιες υποδομές. Η Γερμανία μάς οφείλει για αποζημιώσεις καταστροφών στις περιουσίες των Ελλήνων που προκάλεσε κατά την περίοδο της κατοχής. Γιατί κατέστρεψε σπίτια, ζώα και ιδιωτικές περιουσίες κατά τρόπο θηριώδη.

Η Γερμανία μάς οφείλει το κατοχικό δάνειο που πήρε εκβιαστικά και με τη βία του πολέμου από την Τράπεζα της Ελλάδας. Η χώρα μας έχει ζητήσει την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων το 1946, το 1947, το 1953,  το 1965 με ρηματική ανακοίνωση και δεν έχει παραιτηθεί ποτέ από αυτές τις αξιώσεις.

Η χώρα μας έχει υποχρέωση από την ιστορία της, αλλά και από την αγωνία για το μέλλον της νέας γενιάς να ζητήσει πλέον επίσημα με προσφυγή στη Διεθνή Δικαιοσύνη τη δικαίωση των χιλιάδων θυμάτων της θηριωδίας του πολέμου και της γερμανικής κατοχής. Γιατί δεν μπορεί να συνεχίζουμε να δανειζόμαστε από αυτούς, που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο μας, κατέστησαν μια ερειπωμένη χώρα και όταν επετύχαμε την προοπτική της ανάπτυξης να μας δανείζουν με δυσβάστακτους τόκους για να φθάσουμε στη χρεοκοπία. Γιατί απλά, το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Ποτέ δεν πρόκειται να επιτευχθεί η διαχείρισή  του. Γι’ αυτό είναι επιβεβλημένο, για να εξοφλήσουμε αυτά που οφείλουμε, να εισπράξουμε αυτά που μας οφείλονται, πριν εκποιήσουμε το δημόσιο πλούτο και τiς πλουτοπαραγωγικές πηγές. Δε νοείται να δανειζόμαστε με υψηλά επιτόκια από εκείνους που μας οφείλουν και ολιγωρούν. Δε νοείται να ακούμε να μας προσβάλουν και να αναμένουμε από αυτούς την αναγνώριση των υποχρεώσεών τους. Γι’ αυτό, η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο είναι μια λαϊκή απαίτηση.

Και αφού η Κυβέρνηση προφανώς ολιγωρεί, πρέπει να την επιβάλει αυτήν την προσφυγή ο λαός με μια κινητοποίηση, με ένα δημοψήφισμα, με μια λαϊκή πρωτοβουλία στα πλαίσια του Συντάγματος.Αυτή η πρωτοβουλία, μπορεί να αρχίσει από τώρα και να κορυφωθεί στις 28 Οκτωβρίου 2013 με την ευκαιρία της εθνικής επετείου κατά του ναζισμού. Τότε, τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, της Αγίας Σκέπης κα της επετείου του ΟΧΙ, ολόκληρη η χώρα πρέπει να βρεθεί στους δρόμους σε μια παλλαϊκή διαδήλωση και υπογραφή του δημοψηφίσματος, σε μια κοινωνική εξέγερση για την αξιοπρέπεια της χώρας αλλά και για την προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας μας. Αλλιώτικα βαδίζουμε στη χρεοκοπία χωρίς υπεράσπιση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*