ΕΛΣΤΑΤ: Στο 27,8% η ανεργία

 

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 27,8% η ανεργία

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 27,8% η ανεργία

 

Οριακή αύξηση κατά 0,1% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο σημείωσε σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή η ανεργία τον Οκτώβριο που πλέον ανέρχεται στο 27,8%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ  οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.387.520 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.360.513 άτοµα.

Σημειώνεται ότι η αύξηση προκύπτει παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των ανέργων από τον Σεπτέμβριο στον Οκτώβριο μειώθηκε κατά 1.111 άτοµα καθώς για την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 11.686 οι οικονομικά μη ενεργοί πολίτες.

«Πρωτιά» στην ανεργία καταγράφεται για τους νέους ηλικίας 15-24 ετών στους οποίους το ποσοστό ανεργία φτάνει το 57,9% ενώ σε επίπεδο περιφερειών στην «κορυφή» βρίσκονται Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία και Μακεδονία-Θράκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ «τους τελευταίους 4 µήνες παρατηρείται µια σχετική σταθερότητα στο εκτιµώµενο εποχικά διορθωµένο ποσοστό ανεργίας» αλλά «χρειάζονται αρκετές «παρατηρήσεις» (δηλαδή, ικανό πλήθος µηνιαίων εκτιµήσεων) για να επιβεβαιωθεί ότι έχει πραγµατικά επέλθει µια σηµαντική µεταβολή στην τάση µεταβολής των µεγεθών της απασχόλησης».

 

 

πηγή : enikos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*