Εγκρίθηκε η πρώτη υπο-δόση του 1 δισ. από το Euro Working Group

Εγκρίθηκε η πρώτη υπο-δόση του 1 δισ. από το Euro Working Group

 

Εγκρίθηκε από το Euro Working Group η πρώτη υπό-δόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα μετά από συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης που έγινε το πρωί, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
«Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι το Εuroworking Group συνεδρίασε σήμερα 04/07/2014, μέσω τηλεδιάσκεψης, και ενέκρινε τη δόση του 1 δισ. ευρώ», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του οικονομικού επιτελείου.
Σύμφωνα με κοινοτικούς παράγοντες, οι δανειστές θεωρούν ότι η χώρα ολοκλήρωσε χθες και τα 6 πρώτα προαπαιτούμενα μέτρα και το ποσό είναι δυνατόν να εκταμιευθεί τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία συνεδριάζει το Eurogroup, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την πρόοδο στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.
Από την πλευρά τους, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος μηνός και τα υπόλοιπα 6 προαπαιτούμενα μέτρα – τα οποία συνδέονται άρρηκτα με τη δεύτερη υπό-δόση του 1 δισ. ευρώ.
Πέραν της πορείας υλοποίησης των προαπαιτούμενων, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα εξετάσουν και την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μισθολογικά αιτήματα επαγγελματικών ομάδων.

Πηγή: thesspress.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*