ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Στο Youtube συνομιλία Ερντογάν και υιού για να «φυγαδεύσουν» χρήματα

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Στο Youtube συνομιλία Ερντογάν και υιού για να «φυγαδεύσουν» χρήματα Θύελλα έχουν προκαλέσει στην Τουρκία υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες που αναρτήθηκαν στο YouTube και στις οποίες φέρεται να ακούγεται ηο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν να συνομιλεί με τον γιο του, Μπιλάλ, και στις οποίες του ζητά να ξεφορτωθεί μεγάλα χρηματικά ποσά. «Ψεύτικες και αναληθείς» διαμηνύει το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργου.

 

Θύελλα έχουν προκαλέσει στην Τουρκία υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες που αναρτήθηκαν στο YouTube και στις οποίες φέρεται να ακούγεται ηο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν να συνομιλεί με τον γιο του, Μπιλάλ, και στις οποίες του ζητά να ξεφορτωθεί μεγάλα χρηματικά ποσά. «Ψεύτικες και αναληθείς» διαμηνύει το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργου.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εγγραφές αυτές «ανέβηκαν» στο YouTube την ημέρα που αποκαλύφθηκε η είδηση της έρευνας στην τουρκική κυβέρνηση για διαφθορά.

Το πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των ηχητικών αυτών ντοκουμέντων, που αναρτήθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας. Σε αυτά, η φωνή που υποτίθεται ανήκει στον Ερντογάν ακούγεται να ζητά από το γιο του να φυγαδεύσει χρηματικά ποσά της τάξης του 1 δισ. δολαρίων από το σπίτι του και σε κάποιο σημείο η φωνή που υποτίθεται ανήκει στον γιο του, Μπιλάλ, κάνει λόγο για 40 εκατ. δολάρια που πρέπει να«φύγουν».

Οι ηχογραφήσεις, που έρχονται στο φως δύο ημέρες αφότου το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ξεκινά την επίσημη εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές στα τέλη Μαρτίου, είναι πιθανώς η τελευταία αποκάλυψη για το σκάνδαλο διαφθοράς που -όπως υποστηρίζει ο Τούρκος πρωθυπουργός- έχει σκηνοθετηθεί για να τον ανατρέψει.

«Οι ηχογραφήσεις, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο σήμερα (σσ.χθες) το βράδυ που συνοδεύονται με την κατηγορία ότι ο πρωθυπουργός και ο γιος του συνομιλούν τηλεφωνικά είναι παντελώς αναληθείς και προϊών αήθους μοντάζ. Αυτοί που δημιούργησαν αυτή τη βρώμικη συνωμοσία με στόχο τον πρωθυπουργό και την Τουρκική Δημοκρατία θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου», αναφέρει το γραφείο του Ερντογάν

Μετά τη γνωστοποίηση της δημοσίευσης των ηχητικών αρχείων, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση, καλώντας την κυβέρνηση να παραιτηθεί. «Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία της με αυτή τη λάσπη και αυτό το βάρος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Το σκάνδαλο διαφθοράς που αποκαλύφθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2013 με τις συλλήψεις επιχειρηματιών και των υιών τριών υπουργών της κυβέρνησης προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην 11 ετή κυβέρνηση Ερντογάν.

 

 

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*