«Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος»

Συνάντηση Παπούλια-Προβόπουλου για τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο

 «Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος»

 

Για την πορεία της οικονομίας και τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα.

«Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Φτάνει να θυμηθεί κανείς πού βρισκόμασταν 10 μήνες πίσω. Στο διάστημα αυτό έχουν γίνει, όπως είπα, αρκετά πράγματα. Ασφαλώς, η λίστα των όσων πρέπει ακόμη να γίνουν είναι αρκετά μακρά» είπε ο κ. Προβόπουλος και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση, επειδή «πρέπει να φτιάξουμε μια Δημόσια Διοίκηση σύγχρονη, αποτελεσματική και φιλική και προς τον πολίτη και προς την επιχειρηματικότητα».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τόνισε ότι πρέπει τώρα να δουλέψουν όλοι συστηματικά, για να έρθει η ανάπτυξη πιο γρήγορα. «Μέσω αυτής της οδού, θα καταφέρουμε να μειώσουμε το οδυνηρά υψηλό ποσοστό της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι απ’ ό,τι ακούω αναγκάζονται συχνά να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό» υπογράμμισε.

Αισιόδοξος ήταν ο κ. Προβόπουλος για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, λέγοντας ότι οι τρεις τράπεζες -μετά την Alpha, και η Εθνική και η Πειραιώς- θα καταφέρουν να βρουν, με πόρους από ξένους επενδυτές, το ελάχιστο, το 10%.

«Πότε λέτε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία;» τον ρώτησε ο κ. Παπούλιας και ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι αυτό θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες και έτσι κλείνει πολύ σύντομα ένας κύκλος, που ανακεφαλοποιεί το τραπεζικό σύστημα, το αναδιατάσσει και το βάζει σε νέες και πιο σταθερές βάσεις, για να μπορέσει να παίξει τον ρόλο τού χρηματοδότη της ελληνικής οικονομίας.

«Αυτά είναι καλά νέα» σχολίασε ο Κάρολος Παπούλιας.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*