Έτοιμη για το Eurogroup η κυβέρνηση

«Πανέτοιμη» για την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Τρίτη είναι η κυβέρνηση. Μετά από σύσκεψη που διήρκεσε περισσότερες από 12 ώρες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, δήλωσε ότι διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, όλες οι εκκρεμότητες έχουν κλείσει, καθώς ολοκληρώθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά το δημοσιονομικό μηχανισμό ελέγχου, ενώ τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη πράξη, με την οποία θα ρυθμίζονται λεπτομέρειες αναφορικά με μέτρα του πολυνομοσχεδίου. Στη δεύτερη αυτή πράξη, όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας ενδέχεται να ενταχθεί και η ρύθμιση για τις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής.

Ερωτηθείς εάν περιμένει την Τρίτη να δώσει το Eurogroup το «πράσινο φως» για να μπει σε διαδικασία η εκταμίευση, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως δεν θέλει να πει τίποτα ακόμη για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους διευκρίνισε ότι «συμβάλλουμε στη συζήτηση κι εμείς».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα:

«Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε λίγο για αυτή τη μαραθώνια σύσκεψη που είναι σε εξέλιξη από το πρωί;

Ι. Στουρνάρας: Από χθες έχει ξεκινήσει στην ουσία. Συνεχίσαμε σήμερα. Τελειώσαμε όλες τις εκκρεμότητες πια, μα όλες. Η μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου βγήκε σήμερα, η άλλη θα βγει αύριο. Η σημερινή είχε να κάνει ακριβώς με τον δημοσιονομικό μηχανισμό ελέγχου, αυτόματο μηχανισμό ελέγχου. Θα την είδατε, δε χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες. Τώρα όσον αφορά την αυριανή, έχει να κάνει με συμπλήρωμα του νόμου, που ψηφίσαμε στις 7 Νοεμβρίου.

Δημοσιογράφος: Εκεί υπάρχει και μια ρύθμιση για τις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής;

Ι. Στουρνάρας: Ναι, νομίζω ναι.

Δημοσιογράφος: Και τι περιμένουμε για την Τρίτη, κ. υπουργέ;

Ι. Στουρνάρας: Εμείς είμαστε πανέτοιμοι για την Τρίτη. Δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα πια από μέρους μας. Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για την Τρίτη.

Δημοσιογράφος: Περιμένετε να πάρετε το πράσινο φως για να μπει σε διαδικασία η εκταμίευση;

Ι. Στουρνάρας: Δεν θέλω να πω τίποτα ακόμα γι’ αυτό.

Δημοσιογράφος: Και ποια είναι η θέση της χώρας για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους και για το κόστος της επιμήκυνσης;

Ι. Στουρνάρας: Συμβάλλουμε στη συζήτηση κι εμείς. Ευχαριστώ πολύ».

 ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*