Ένας τραυματίας από το σεισμό στην Ιταλία

Σε δρόμους και πλατείες ο κόσμος, υπό το φόβο νέας δόνησης

Ένας τραυματίας από το σεισμό στην Ιταλία

 

Ένας τραυματίας, από τα συντρίμμια που έπεσαν από πολυκατοικία σε χωριό της Τοσκάνης, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του σεισμού που προκάλεσε αναστάτωση στην βόρεια και κεντρική Ιταλία όταν σημειώθηκε, στις 12:33 ώρα Ιταλίας (13:33 ώρα Ελλάδας).

Η δόνησης είχε ισχύ 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και επίκεντρο 18 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Μάσα, στα σύνορα των περιφερειών Τοσκάνης και Εμίλια Ρομάνια.

Πολλοί κάτοικοι των πόλεων της Λομβαρδίας, της Λιγουρίας, της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια βγήκαν από τα σπίτια και τα γραφεία τους και συνεχίζουν να βρίσκονται σε δρόμους και πλατείες, φοβούμενοι νέες δονήσεις.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI μετέδωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες από ελαφρές ζημιές που προκλήθηκαν σε κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πολιτών, στην πόλη Λα Σπέτσια, έξω από την Γένοβα.

Η βόρεια Ιταλία, και ειδικά η περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, είχε ήδη υποστεί ένα σφοδρό πλήγμα από σεισμούς στις 20 και 29 Μαΐου του 2012. Σειρά σεισμικών δονήσεων είχε στοιχίσει τότε τη ζωή σε 24 ανθρώπους, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*