Έλεγχοι ΣΔΟΕ σε 3 συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

proanakritiki

Σε λογαριασμούς συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου εστιάζει το ΣΔΟΕ. Πώς εξελίσσονται οι εργασίες της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει κατά προτεραιότητα οι λογαριασμοί των τριών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου μαζί με τους λογαριασμούς άλλων 60 ατόμων, από τους μεγαλύτερους καταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Αυτό ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος της Περιφερειακής διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην πολύωρη κατάθεσή του, η οποία θα συνεχιστεί και το πρωί της Πέμπτης, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να είπε ότι το ΣΔΟΕ έχει καλέσει προς έλεγχο την κ. Μαρία Παντελή, το όνομα της οποίας είναι στη λίστα Λαγκάρντ με ένα λογαριασμό ύψους 550 εκ. δολαρίων και η ίδια τους γνωστοποίησε ότι θα πάει ο δικηγόρος της στις 11 Μαρτίου.

Επίσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στον έλεγχο των 2062 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών καθώς οι τράπεζες, κυρίως οι μεγάλες, δεν ανταποκρίνονται άμεσα ώστε να στείλουν τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί.

Πάντως, όπως φέρεται να είπε, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τους έχει αποστείλει όλα τα στοιχεία με το φορολογικό προφίλ των καταθετών.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται επίσης να απέδωσε τις καθυστερήσεις των ελέγχων του ΣΔΟΕ στο ότι δεν είναι στελεχωμένος με το έμψυχο δυναμικό που έχει ανάγκη η υπηρεσία σημειώνοντας ότι από τους 100 υπαλλήλους που έχει ζητήσει, έχουν σταλεί μόλις δύο.

 

Πηγή: ΑΠΕ,news247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*