Έδιωξαν επισκέπτες μουσείου επειδή… «μύριζαν άσχημα»

Ταπεινωτική αντιμετώπιση από το Musée d’Orsay στο Παρίσι

Έδιωξαν επισκέπτες μουσείου επειδή… «μύριζαν άσχημα»

 

Μια φτωχή οικογένεια, η οποία επισκέφτηκε με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «ATD-Τέταρτος Κόσμος» το Σάββατο το μουσείο Ορσέ (Musée d’Orsay) στο Παρίσι, έλαβε την εντολή να εγκαταλείψει τους χώρους του επειδή άλλοι επισκέπτες παραπονέθηκαν ότι οι άνθρωποι αυτοί «είχαν μια δυσάρεστη μυρωδιά».

Συνοδευόμενοι από έναν εθελοντή της ΜΚΟ, που αγωνίζεται κατά των αποκλεισμών, οι δύο γονείς και το παιδί τους, ηλικίας 12 ετών, βρίσκονταν σε μια αίθουσα με έργα του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ όταν τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν.

«Τους είπαν ότι η μυρωδιά τους ενοχλούσε τους άλλους» επισκέπτες, δήλωσε η επικεφαλής επικοινωνίας της ΜΚΟ Τιφέν Κορνακιάρι, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ της εφημερίδας «Le Figaro».

«Οι άνθρωποι συνέχισαν την επίσκεψή τους σε άλλες αίθουσες με λιγότερο κόσμο, και τότε τέσσερις φύλακες τους περικύκλωσαν και τους συνόδευσαν μέχρι την έξοδο», πρόσθεσε.

Δεν έγινε καυγάς, διευκρίνισε, καθώς ο εθελοντής που συνόδευε το γκρουπ στο μουσείο δεν ήθελε να δώσει συνέχεια στην ταπείνωσή της οικογένειας αυτής.

Για την ΜΚΟ, η οποία εξέφρασε τη λύπη της, «το περιστατικό δείχνει αυτό που υφίστανται οι πιο φτωχοί καθημερινά, αυτή τη διάκριση, που όταν δείχνουμε ότι είμαστε πολύ φτωχοί, δεν μας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο».

Η Οργάνωση που υπενθυμίζει ότι η επίσκεψη στο μουσείο με άπορες οικογένειες αποτελεί μέρος της δράσης της εδώ και 50 χρόνια, δήλωσε ότι έστειλε επιστολή στον διευθυντή του Musée d’Orsay να τον ενημερώσει για το συμβάν.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο εποπτεύει το ίδρυμα αυτό ζήτησε σήμερα από το Musée d’Orsay να του υποβάλει λεπτομερή έκθεση σχετικά με το περιστατικό.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*